TV/Radio kommentering/webbproduktion

Uppdaterad mån 15 dec 2014

Jag började 1999 (håller på fortfarande) att frilansa som sportreporter och sändare för Sveriges Radio. Jag har abetat som sändare, producent och reporter. När det gäller live sändningar så blir det oftast fotboll, ishockey och handboll.

 

Den 20/10 & 21/10-12 producerade jag för första gången egna webbradiosändningar när jag direktsände kvalet till division 5 Skåne i fotboll mellan Glumslöv och Dalby samt kvalet till division 1 damer mellan Glumslövs FF och FC Oscarshamn.

Den 29/12-2012 gjorde jag debut som tv-kommentator när jag kommenterade IFK Kristianstad-Alingsås HK i elitserien i handboll åt Sportsground.tv. Därefter har det blivit fler handbollsmatcher och även fotbollsmatcher åt Sportsground och CMore.

Radioarbetet började faktiskt långt innan jag började på SR. För i oktober 1992 var jag med och startade en närradio i Broby som hette Radio Göinge och det var väl där intresset för radio tog fart ordentligt. Under Radio Göinge tiden fick jag möjligheten att både vara tekniker och programledare. Under flera år sände jag ett eget program som hette "Onsdagskväll med Micke". Där intervjuade jag bland annat Mona Sahlin, Bosse Parnevik, Glenn Hysén, Stefan & Krister, Thomas Pettersson och Johannes Brost. Jag gjorde också flera reportageserier bland annat en som fick namnet "Berättelser från förr" där jag pratade med äldre personer där dem berättade om hur det var att leva i Sverige i början av 1900-talet.

 

Radio Göinge tvingades läggas ner i december 1995 vilket gjorde att jag tog en paus från radio "jobbet" tills 1999. Då började jag att frilansa på P4 Kristianstads sportredaktion. Började som "gurka" eller resultatinsamlare. Därefter blev det jobb som programledare, tekniker och reporter. Två år senare fick jag arbete på kanalens trafikredaktion men fortsatte samtidigt på sportredaktionen. Under min tid på Radio Kristianstad arbetade jag även i administrationen samt hoppade in som tekniker för en del program.

I december 2004 avslutde jag jobbet på trafikredaktionen men däremot fortsatte jag med sportjobbet och det håller jag fortfarande på med.

I mars 2013 registrerade jag en enskildfirma under namnet LoMi Media. Jag innehar F-skattesedel och samtlig uppdrag jag utför går nu under LoMi Media.

 

Under LoMi Medias första år kommenterade jag ett 30-tal matcher för Sportsground, CMore, HockeyAllsvenskan och Sveriges Radio.

Sedan har det rullat på med fler uppdrag och då även i från andra uppdragsgivare. Senast var i december 2014 då jag kommernterade en ishockeymatch i J20-Superelit åt Malmö Redhawks och den matchen sändes via plattformen LiveArena.

 

Du kommer i kontakt med mig via info@lomimedia.nu

Micke